5 reacties

Help, ik blog, dus ik besta

Wie schrijft die blijft. Ik blog, dus ik besta, of eigenlijk: ik ga bloggen. Tenminste, dat heb ik mij voorgenomen. En qua timing is het niet zo bedacht, maar komt het wel mooi uit: een goed voornemen voor het nieuwe jaar.

Een blog begint

Als titel voor deze blog-aftrap dacht ik aan ‘Help, ik blog’ of ‘Ik blog, dus ik besta’. Over beide was ik wel tevreden, het waren leuke titels. En voor de zekerheid zocht ik nog even online, misschien had iemand anders ook wel zulke goede ideeën voor titels. Nou, dat bleek. Tientallen hits. Er zijn veel blogs met deze titels.

Hmmm, oké.

Dat is geen goede start. Mijn eerste titel blijkt al meteen niet zo origineel te zijn. En om het nog eens erger te maken is het bekend (ook bij mij) dat ik weinig tot geen taalgevoel of -inzicht heb. Dt-fouten zijn zeg maar echt mijn ding. Zelf wij(d/t) ik dat aan mijn vermeende synesthesie. Dit weet ik al een tijd, jaren geleden heb ik deze disclaimer op mijn website gezet:

Tálvoudtun

Alle vormen van taal- en grammaticale fouten in teksten op deze website zijn van Victor. Als gevolg van een fixatie op het grafische vlak van de website in samenwerking met een chronische desinteresse in de Nederlandse taal in al haar verschijningsvormen is er niet alleen kans op, maar worden er door de maker van de website meerdere verwacht.

Dus. Ben je een taalnasi en zie je een grammaticale fout? Laat het me weten, dan pas ik de letters aan.

Toch een blog

En dan toch een blog. Je zou kunnen vragen waarom. En dan zou ik zeggen dat de tijd (voor mij) er rijp voor is. Ik heb meningen en ideeën en ik heb de behoefte ze te delen. In eerste instantie met een toetsenbord, maar als iemand ze leest – en er misschien op reageert – ben ik helemaal gelukkig.

Verwacht losse gedachten, vooral over mijn vakgebied (UX). Verwacht jargon (wederom: UX) en soms iets over mijn persoonlijk leven. Verwacht geen lange artikelen. Het zullen korte blogs worden, want er is een maximum wat mijn hoofd aankan aan woorden per onderwerp per moment in tijd.

De blogplek to be

Her en der staan er wel wat dingen van mij online. Deze zal ik te zijner tijd ook hier plaatsen. Want het is de bedoeling dat dit mijn blogplek wordt. Het aankomende jaar ga ik proberen elke week – of misschien eens per twee weken (misschien drie. Of maandelijks. We zien wel) – een blog te plaatsen.

Als het bevalt blijf ik het doen. Het is een experiment, we zien wel waar het eindigt. Ik hoop op reacties, discussies, dialoog en meningen.

Dus. Ben je inhoudelijk gedreven en zie je iets (on)zinnigs? Laat het me weten, zodat we een gesprek krijgen.

Update (3 januari)

De dingen die her en der staan heb ik ter zijner tijd hier geplaatst. Voor het Rathanau Instituut schreef ik Digivaardige mensen of mensvaardige diensten en, in antwoord daarop, schreef ik voor ICTU Goede digitale dienstverlening zorgt voor meer menselijke aandacht.

5 Reacties

 1. Carolien schreef:

  Ik verheug me nu al! Fijne kerst!

 2. Roel Peeters schreef:

  Ik vindtdt het nuuu al luek

 3. Ruud R schreef:

  En dan toch minstens 1tje per maand. Toch? Toe?

 4. Angelina schreef:

  Geinig!! Een goed begin is het halve werk etc. Ben benieuwd naar het vervolg, succes!!

Reageer